Dr. Pálfalvi László az MTA doktora

2018. február 26., 08:58

Dr. Pálfalvi László, a Fizikai Intézet egyetemi docense, a Kísérleti Fizika Tanszék vezetője 2018. február 21-én 100%-os eredménnyel megvédte az MTA doktora címre benyújtott "Döntött impulzusfrontú gerjesztésen alapuló terahertzes impulzusforrások optimalizálása" című értekezését.

A nyilvános védésre 3 pozitív bírálat után Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Székházában került sor. A jelölt az opponensek és a bizottság kérdéseit meggyőzően válaszolta meg, a bizottság minden tagja maximálisra értékelte az elhangzottakat, így 100%-os értékelést kapott.

A védést követő fogadáson Dr. Almási Gábor, a Fizikai Intézet igazgatója kiemelte, hogy az egész intézet sikere is ez az eredmény, hiszen Pálfalvi László az első teljesen pécsi nevelésű MTA doktori fokozatot elnyert kolléga: itt szerzett diplomát, itt végezte posztgraduális tanulmányait, itt habilitált. Pálfalvi László elmondása szerint a siker egyik kulcsa a jó témaválasztás; a Dr. Hebling János által kinevelt, világszinten is elismert, produktív csapatban dolgozva hamar beérik a munka gyümölcse.

Pálfalvi László a doktori fokozathoz felhasznált eredményei túlnyomó részét az elmúlt 12 évben érte el. A dolgozat tézisei 17 közleményre és 5 bejegyzett szabadalomra mutatnak. A doktori fokozat megszerzésének minimumaként szabott 200 független hivatkozáshoz képest hivatkozásainak száma közel 900. Cikkei nívós folyóiratokban jelentek meg, van olyan publikációja, ami több, mint 150 hivatkozást kapott.

Kollégánknak ezúton is gratulálunk!

Ajánló

  • A PTE TTK Fizikai Intézet hivatalos oldala okostelefonon és tableten! Kattintson ide!