Dr. Fülöp József András az MTA doktora

2019. január 25., 14:47

Dr. Fülöp József András, az MTA-PTE Nagy Intenzitású Terahertzes Kutatócsoport tudományos főmunkatársa 2019. január 23-án megvédte az MTA doktora cím elnyerésére benyújtott "Nagy intenzitású impulzusok a terahertzes és a látható tartományban" című értekezését.

A nyilvános védésre 3 pozitív bírálat után Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Felolvasótermében került sor. A jelölt az opponensek és a bizottság kérdéseit meggyőzően válaszolta meg.

A védést követő fogadáson Dr. Almási Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Fizikai Intézetének igazgatója megköszönte Dr. Fülöp József eddigi munkáját és kiemelte meghatározó szerepét a Fizikai Intézet tudományos előmenetelében, valamint további sikerekre buzdította.

Fülöp József a doktori fokozathoz felhasznált eredményeinek túlnyomó részét az elmúlt 10 évben érte el. Közleményei nívós folyóiratokban jelentek meg. Van olyan publikációja, ami több, mint 200 független hivatkozást kapott. A dolgozat tézisei 17 válogatott közleményen alapulnak. Összes független hivatkozásainak száma meghaladja az ezret (a doktori fokozat megszerzéséhez minimum 200 független hivatkozás szükséges).

Kollégánknak ezúton is gratulálunk!

Ajánló

  • A PTE TTK Fizikai Intézet hivatalos oldala okostelefonon és tableten! Kattintson ide!